B&B DE BONDERBEI

Waar rust tot leven komt.

OVER DE BONDERBEI

Sinds 2004 baat Frank Royen, samen zijn broer en hun vrouwen, in Wellen het aardbeienbedrijf ‘Welroy Fruit’ uit.
Voor het bedrijf staat dan de bijna 150 jaar oude, bij het Agentschap Onroerend Erfgoed geklasseerde vakwerkhoeve van Door. Na zijn overlijden komt de hoeve in 2011 voor een eerste keer te koop te staan.
Het wordt dan gekocht door een jong koppel. De vele broodnodige verbouwingen aan het pand lopen echter niet zo vlot als verwacht en na vele tegenslagen komt de hoeve in 2016 opnieuw te koop te staan.

Ondertussen zijn Sarah, de dochter van Frank, en haar man Jonas terug in Wellen komen wonen. Zij werken dan nog allebei in Dierenpark Planckendael in Mechelen. Die afstand begint echter meer en meer door te wegen en na de komst van hun dochter Ellie ontstaat het idee om een B&B uit de grond te stampen in de oude hoeve van Door.

Eind 2016 is de koop bezegeld en eind 2017 starten dan uiteindelijk de verbouwingen. Ook de naam van de B&B is intussen gekozen. Ze zal ‘De Bonderbei’ heten.

VANWAAR DE NAAM ‘DE BONDERBEI’?

‘Bonder’ verwijst naar de Bonderkuil, een historische site naast de B&B waar vroeger verschillende bokkenrijders terechtgesteld werden, en ‘Bei’ is dan de link naar de aardbeien waar heel de familie zo trots op is.

HET NOODLOT SLAAT TOE

Eind 2018 is de afwerking van de hoeve nabij, als het noodlot toeslaat. Midden in de nacht slaan plots de vlammen uit het dak van De Bonderbei.
Wanneer we de dag erna de schade kunnen opmeten, is de ontreddering compleet. De schade is enorm, een groot stuk van het dak, 3 gastenkamers, de keuken, de technische ruimte en een deel van de ontbijtruimte zijn bijna volledig verwoest. Even wordt er getwijfeld of we nog wel verder zouden gaan met het project omdat de schade zo groot is. Al snel richten we onze blik echter opnieuw op de toekomst. De openingsdatum die oorspronkelijk 14 februari 2019 zou zijn, wordt achteruit geschoven en in een razend tempo begint de heropbouw. Op 1 juli 2019 volgt dan de opening en kunnen we eindelijk beginnen aan een nieuw verhaal…

HET VERHAAL VAN DE FAMILIE

Op 1 juli 2019 start ons verhaal, onze droom, onze passie, onze liefde ,…
Met behulp van de hele familie baten wij met plezier onze B&B De Bonderbei uit en verwelkomen we jullie met de glimlach. Onze belangrijkste bekommernis, is dat de gasten zich thuis voelen en tot rust kunnen komen in het Haspengouwse landschap.

Willen jullie graag meer informatie? Neem gerust contact op met ons of stuur een mailtje naar info@debonderbei.be.

Groetjes,
De familie Royen